Višňová bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
250 g cukru krupice (lze ubrat)
1 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
špetka soli
125 ml oleje
300 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva (necelý)
Dále:
500 g višní - již vypeckovaných

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu (velký, vyšší).

  2. Na těsto naskládáme višně a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.

  3. Pokud máme rádi koláče se žmolenkou, na višně ji klidně můžeme nasypat a upéct koláč takto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!