Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g vypeckovaných višní
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
20 g kakaa
1 polévková lžíce rumu
250 g selského jogurtu nebo 250 g tvarohu z vaničky
100 g smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr se rozpustí.

  2. K naloženým višním přidáme buď jogurt nebo tvaroh a vše rozmixujeme. Já používám sekáček potravin s větší nádobou. Vmícháme ušlehanou šlehačku, nemusí být úplně do tuha a připravenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku. Pokud má někdo menší nádobu, tak bude muset množství ingrediencí snížit. Výroba zmrzliny trvá cca 35 - 40 minut.

  3. Hotovou zmrzlinu ihned podáváme. Pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou, tak ji dáme do dózy s dobře těsnícím víkem a do mrazničky. Před podáváním se pak musí nechat malinko povolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!