Těstoviny pomodoro

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Množství uvádím jen přibližně, každý uzpůsobí počtu hladových krků
těstoviny (špagety, tagliatele, farfalle, penne, zkrátka co kdo má rád)
rajčata (zhruba 2-3 na osobu)
česnek (cca 2 stroužky)
trochu vývaru
olivový olej
na dokončení
pláteček másla
bazalka
petržel
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrojíme, spaříme horkou vodou a oloupeme. Kdo to chce přesně tak, jak to má být, vyndá střed a nakrájí pouze ty tvrdší části (mně osobně ten prostředek nevadí)...

  2. Mezitím si dáme vařit těstoviny (nejlepší mi přijdou tagliatele, ale klidně i penne, farfale, fusilli, rigatoni, conchiglie, ap.)

  3. Na olivový olej dáme rozmáčknutý česnek a rajčata, podlijeme trošinkou vývaru (nejlíp domácí, ale pro hodně vytížené klidně i z kostky) a cca 2-3 minutky prováříme.

  4. Pak vyndáme česnek, rajčata vidličkou rozmačkáme a přidáme máslo, petržel, bazalku, pepř.

  5. Ještě minutku prohřejeme a přidáme scezené, okapané těstoviny a jen zlehka 'prohodíme'.... servírujeme, kdo má rád, tak posype zlehka parmazánem, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!