Domácí okurková a jahodová šťáva

Recepty, Nápoje

Suroviny

Okurková
- 1 okurka
- citron (půlka nebo celý)
- 2 lžíce agáve (nebo jiného sladidla)
- 800 ml vody (dle chuti)
Jahodová
- 250 g čerstvých jahod
- citron
- 500 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Na okurkovou šťávu odšťavníme jednu celou okurku.

  2. Okurkovou šťávu dáme do mixéru s citronem, sladidlem a vodou a lehce promixujeme, aby se sladidlo rozpustilo.

  3. Ozdobíme plátkem okurky a podáváme.

  4. Na jahodovou šťávu rozmixujeme jahody s poloviční dávkou vody a se šťávou z citronu.

  5. Pak přidáme zbytek vody a opět promixujeme.

  6. Ozdobíme jahůdkou – pokud si je všechny nerozmixujete a pak nezjistíte, že nemáte čím zdobit jako já – a podáváme!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!