Vepřovy bůček plněný žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g libovějšího bůčku
2-4 listy hlávkoveho zelí
150 g dušených žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
kmín
300 ml vody
1 lžice hladké mouky
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček 2x podélně rozřízneme tak, aby vznikly 2 kapsy. Ty rozevřeme, uvnitř osolíme a vložime do nich listy zelí a dušené žampiony. Kapsy pak párátky spojíme.

  2. V tlakovém hrnci nasucho opečeme bůček, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, česnek, na špičku nože kmínu, podlijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut.

  3. Měkké maso vyndáme, šťávu přecedíme do kastrolu, zaprášíme moukou, zamícháme, povaříme.

  4. Bůček nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Podáváme s vařenými bramborami posypanými sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!