Kuřo-kachna se zelím z jednoho pekáče

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 kuře (rozporcované)
750 g kyselého zelí ze sklenice (1,5 sklenice)
100 g špeku (nebo sádla či slaniny)
1 cibuli (velkou)
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 brambora
1 lžíce zázvoru
celý kmín
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči si rozpustíme nakrájený špek, nebo jiný tuk a na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přihodíme mouku a necháme jí smažit do světle hněda, pak zalijeme vodou a promícháme - máme konzistenci jako bešamel.

  2. Zelí si trochu překrájíme, dáme do síta a prolijeme jednou vodou, necháme okapat, nastrouháme do něj bramboru a promícháme.

  3. Polovinu ho rozprostřeme na dno pekáče na cibuli s moukou.

  4. Kuře si rozporcujeme, osolíme a poskládáme na zelí, potřeme ho zázvorem, posypeme dostatečně kmínem a rozprostřeme druhou polovinou zelí, aby maso nebylo vidět.

  5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C, přikryté, na dobu 35 minut.

  6. Po této době si pekáč vyndáme a maso vidličkou přendáme navrch zelí, aby jsme docílili křupavou hnědou kůrčičku a můžeme přilít ještě 1 dcl vody, dáme dopéct odkryté dalších 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!