Dušená vepřová plec se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
2 velké cibule
500 g malých žampionů
sůl
pepř
olivový olej
máslo
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky.

  2. Do hrnce nalijeme cca 1 dl olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opečeme do zlatova. Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli a zprudka necháme maso zatáhnout. Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř a necháme lehce dusit podlitím vodou do ¾ masa ve vlastní šťávě do změknutí. Až je maso měkké tak přidáme světlou instantní jíšku a lehce tak zahustíme.

  3. Na pánvi wok si rozpustíme cca 100 g másla a přidáme na poloviny nebo na silnější plátky nakrájené čerstvé žampiony. Lehce je pokapeme citronovou šťávou (zůstanou krásně světlé a neztmavnou).

  4. Na mírném ohni je podusíme ve vlastní šťávě, kterou si sami pustí, a přidáme poté k hotovému masu se šťávou. Dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!