Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Na závitky:
3 plátky z vepřové kýty (nebo jiného vepřového, vámi oblíbeného)
3 lžičky plnotučné hořčice
3 lžičky najemno nastrouhaného křenu
100 g Schwarzwaldské šunky
mořská sůl
čerstvě drcený pepř
3 stroužky česneku
Na omáčku:
3 cibule
8 cherry rajčátek nebo 3 normální
3 lžíce oleje nebo sádla
lžička krupicového cukru nebo třinového cukru
3 lžičky uzené papriky (nebo sladké, ale kvalitní, např. maďarské)
lžíce Harissy
50 g uzené slaniny
150 ml zeleninové vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky šunky, zavineme a zajistíme jehlou, nebo ovážeme potravinovým špagátkem. Česneky utřeme se solí a plátky potřeme česnekovou pastou.

  3. V pánvi rozpálíme tuk a závitky zprudka opečeme ze všech stran. Odložíme stranou.

  4. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a osmažíme do voňavokřupava.

  5. Poté přidáme napůl překrájená cherry rajčátka, pokud dáme normální, tak je předem spaříme a následné oloupeme, pak překrájíme na menší kousky. Přidáme cukr, sůl a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme Harissu, papriku, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem.

  6. Vložíme závitky a dusíme pod pokličkou doměkka. Po změknutí masa sosík zredukujem varem, ze závitků odstaníme špagátky či jehly.

  7. Podáváme s kuskusem nebo rýží a s přáním dobré chuti:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!