Rizoto se šmakounem a pikantní zeleninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g Šmakouna Mexiko
100 g červené rýže natural
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 rajče
2 cibule
2 vejce
olej
sůl
pepř
stroužek česneku
lžička cukru
lžička citronové šťávy
bylinky:
petrželová nať
oregano
bazalka - podle chuti
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu.

  2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na plátky pokrájený česnek, nahrubo nastrouhaný šmakoun a ještě krátce restujeme. Smícháme s uvařenou rýží.

  3. Druhou cibuli nakrájíme na měsíčky, přidáme pokrájené papriky, rajčata a společně krátce dusíme.

  4. Přidáme vejce a chvíli mícháme. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a drobně pokrájenou chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!