Vepřové v kedlubnách se zázvorem a slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso podle strávníků
100 g anglické slaniny
1 cibule
1-2 stroužky česneku
1 obří kedlubna
1 lžička zázvoru
1/2 kostičky masoxu
pepř
petrželka
instantní jíška
olej nebo máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso, kedlubnu i slaninu si nakrájíme na menší čtverečky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme česnek, pak maso, které taky nejprve opečeme, přidáme zázvor, trochu pepře, masox a sůl.

  2. Zalijeme malým množstvím vody a necháme dusit.

  3. Když je maso téměř měkké vsypeme nakrájenou kedlubnu, dolijeme vodu a dodusíme, až je kedlubna hotová.

  4. Můžeme ještě dochutit, jíškou zahustíme, přidáme nasekanou petrželkou, kterou promícháme do jídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!