Vepřové srdíčko v zeleninovéomáčcez papiňáku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

900 g vepřových srdíček
200 g valašského špeku
150 g cukety (zbavené slupky a semínek)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 bílé papriky
2 rajčata
5 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř
pár stonků libečku na vyvaření (můžeme vynechat)
1 pl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka zbavíme krvavých usedlin, dobře opláchneme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Špek nakrájíme na drobnější kostičky, dva stroužky česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající stroužky nakrájíme na plátky, cibuli na jemné půlměsíčky, papriku a cuketu na větší kousky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku a také nakrájíme na větší kousky.

  3. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout špek, přidáme cibuli a plátky česneku a restujeme do zavadnutí cca 4 minuty. Poté odhrneme ke straně hrnce, vložíme plátky srdíček a necháme po obou stranách zatáhnout.

  4. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, koření, případně stonky libečku a 350ml vařící vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a na mírném plameni od doby varu vaříme 40 minut.

  5. Měkké plátky masa a kuličky nového koření z hrnce vybereme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a maso vložíme nazpět. Necháme prohřát a podáváme například s rýží. Hodí se i těstoviny, nebo knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!