Vepřové srdíčko v zeleninovéomáčcez papiňáku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 900 g vepřových srdíček
- 200 g valašského špeku
- 150 g cukety (zbavené slupky a semínek)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 bílé papriky
- 2 rajčata
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- mletý pepř
- pár stonků libečku na vyvaření (můžeme vynechat)
- 1 pl oleje
Postup Vepřové srdíčko v zeleninovéomáčcez papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka zbavíme krvavých usedlin, dobře opláchneme a nakrájíme na silnější plátky.
Špek nakrájíme na drobnější kostičky, dva stroužky česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající stroužky nakrájíme na plátky, cibuli na jemné půlměsíčky, papriku a cuketu na větší kousky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku a také nakrájíme na větší kousky.
Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout špek, přidáme cibuli a plátky česneku a restujeme do zavadnutí cca 4 minuty. Poté odhrneme ke straně hrnce, vložíme plátky srdíček a necháme po obou stranách zatáhnout.
Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, koření, případně stonky libečku a 350ml vařící vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a na mírném plameni od doby varu vaříme 40 minut.
Měkké plátky masa a kuličky nového koření z hrnce vybereme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a maso vložíme nazpět. Necháme prohřát a podáváme například s rýží. Hodí se i těstoviny, nebo knedlík.