Pilaf s kuřecím masem uvařeným v polévce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kulatá rýže
1 velká červená cibule
6 stroužků česneku
2 hrsti mraženého hrášku
2 hrsti nasekané koriandrové natě
2 máslo velký ořech
4 lžíce oleje
100 ml pasirovaných rajčat
1 l vývaru
kuřecí kusy masa uvařené
2 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky pepře

Postup přípravy receptu

  1. Cibulu a cesnak ocistime a nasekame. V rajnici rozohrejeme maslo s olejom a orestujeme na nom do omaknutia cibulu s cesnakom. Staci len kym zavonia, nerestujeme do zlata. Mozeme pouzit aj stiplavu papricku, ale ja som dala varit feferonku do polievky, tak ze som mala pikantny vyvar. Tento zaklad posolime 2 CL soli.

  2. Suchu, nepreplachnutu (!!) ryzu pridame na cibulovy zaklad a dobre premiesame a kratko orestujeme.

  3. Zakladom pilavu je, aby sa ryza neprazila, ale skutocne sa prevalova v maslovom oleji. Ako vidite tak ja som pouzila dlhozrnnu ryzu…nemala som gulatu, ale skutocne je tato gulata lepsia, je lepivejsia. Vsetko prelozime do hlbokeho pekaca.

  4. Na oleji oprazime kuracie kusy z polievky, aby chytili farbu.

  5. Na ryzu v pekaci, vysypeme nasekanu koriandrovu vnat (spokojne moze byt aj petrzlenova), posypeme mrazenym hraskom (alebo kuskami zeleniny z polievky) a polozime navrch opecene kusky kurata.

  6. Pasirovane paradajky rozmiesame s vyvarom a vylejeme do pekaca. Ja som neodhadla moju zapekaciu nadobu a nezmestilo by sa mi vsetko, tak som vyliala najprv tolko, kolko sa mi zmestilo a po vsiaknuti som doliala ostatok.

  7. Pekac polozime na plech a dame do vyhriatej rury na 200 stupnov. Pecieme nezakryte asi hodinu. Ja som, po pol hodine, mala tekutinu uz vsiaknutu, tak som doliala ostatok. Za nejakych 15 minut som mala uz hotovo. Takze som nepiekla ani tu hodinu. Pred podavanim som to este posypala sekanymi bylinkam a podavala s uhorkovym salatom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!