Vepřové soté v tomatové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
4 cibule (opravdu čtyři)
olej
1 lžíce sladké mleté papriky
1/8 l smetany (125 ml)
1/8 l bujónu nebo masového vývaru (z masoxu)
3 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 1/2 cm nudličky. Mouku, sůl a pepř smícháme a v této směsi obalíme maso.

  2. Opečeme na oleji, přidáme cibuli na půl kolečka a znovu chvíli opékáme. Pak vmícháme papriku, zalijeme vývarem a smetanou a dusíme na mírném ohni doměkka.

  3. Přidáme rajčatový protlak, dosolíme a dopepříme. Příloha - brambory vařené ve slupce, hranolky, těstoviny, rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!