Sýrovky (bagety)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Omládek:
100 g vody
necelá lžička sladěnky
120 g hladké mouky
15 g droždí
- vše smícháme a 60 minut necháme kynout
Dále:
160 g syrovátky (vody)
lžička mletého pepře
lžička koření Americké brambory bylinkové (nebo jiné oblíbené)
1 – 1,5 lžičky soli
4 lžíce oleje
120 g strouhané Goudy
150 g polohrubé mouky
220 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto, které necháme hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme bagetu, všechny pak necháme vykynout na bagetovém plechu.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem, nařízneme, posypeme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/22-25 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!