Vepřové roládky po italsku plněné

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
8 plátků mortadely
4 plátky kozího sýra (s bylinkami)
1 sklenička naložených sušených rajčat
olivový olej
sůl
pepř
kořenící směs Italské bylinky
1-2 lžíce hladké mouky
100 ml bílého vína
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bylinkovou směsí. Na každý plátek položíme dva plátky mortadely a sýr.

  2. Doprostřed umístíme okapaná sušená rajčata a po délce pevně zavineme.

  3. Zafixujeme párátky či nití. Závitky potřeme paprikovým olejem z naložených rajčat.

  4. V pánvi rozpálíme olivový olej a závitky na něm opečeme ze všech stran dohněda. Poté je přendáme do pekáčku a vložíme na 30-45 minut do trouby, vyhřáté na 200°C.

  5. Výpek v pánvi zasypeme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme bílým vínem a případně ještě studenou vodou či vývarem. Provaříme a chuť doladíme cukrem, solí či bylinkami. Upečené roládky necháme odpočinout a krájíme je na šikmé plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!