Vepřové ragů na kořenové zelenině, pórku a brokolici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
1 menší brokolice
olej
špetka sypké klobásové papriky
1 cibule
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
1 pórek
tymián
bazalka
olej
vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypanou klobásovou sypkou paprikou, osolíme, opepříme, zprudka orestujeme, až se maso pěkně zatáhne.

  2. Takto upravené maso přendáme na pekáček. K pokrájenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, vmícháme pokrájenou a očištěnou kořenovou zeleninu, nasekaný tymián a bazalku, podlijeme vývarem a dusíme v předehřáté troubě doměkka.

  3. Na konci dušení přidáme omyté růžičky brokolice, krátce ještě podusíme. Sos je dost hustý, nezahušťujeme.

  4. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!