Vepřové plátky v pikantní omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa - já jsem použila krkovici
1 vrchovatá lžíce sádla
1 hrst strouhaného celeru
300ml mléka
2 lžičky solené tresky
2 lžíce mouky a voda na tzv. záklechtku
česneková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, na okrajích nařízneme a posolíme česnekovou solí. Na sádle opečeme plátky masa po obou stranách až bude maso měkké.

  2. Maso dáme bokem a do výpeku dáme osmažit celer. Poté přilijeme mléko, přidáme tresku a záklechtku = rozmícháme mouku s vodou.

  3. Krátce omáčku povaříme a poté ji rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vložíme do omáčky. Jako přílohu jsem použila manželovi oblíbené špagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!