Vepřové plátky se sušenými meruňkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (plec, krkovice)
1 balíček sušených meruněk cca 16 ks (podle velikosti)
150 ml bílého suchého vína
200 ml bujónu nebo vývaru
niva nebo cammembert (podle chuti i jiný sýr)
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
sůl, pepř
olej, kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Víno zahřejeme a vložíme do něj meruňky přibližně hodinu před začátkem vaření, aby změkly a nasákly chuť vína.

  2. Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami.

  3. Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji a přendáme do zapékací misky.

  4. Meruňky vyjmeme z vína, vložíme do výpeku a chvilku je restujeme. Přendáme je na maso.

  5. Výpek zalijeme vínem, necháme trochu odpařit a vlijeme vývar. Prohřejeme a nalijeme k masu do zapékací misky. Můžeme přidat ještě snítky tymiánu.

  6. Maso s meruňkami poklademe sýrem a dále do rozpálené trouby cca na 15 minut.

  7. Maso vyjmeme a výpek zjemníme kouskem studeného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!