Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami

Recepty, Přílohy

Suroviny

1000 g drobných nových brambor
100 g černých oliv
1 lžíce sušené šalvěje (nebo lžíce čerstvé, nasekané)
6 lžic olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa (nebo půl lžíce obyčejného kvasného)
pepř
sůl
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a vcelku povaříme asi 8 minut.

  2. Poté je rozpůlíme či rozčtvrtíme a promícháme se zálivkou, kterou jsme mezitím připravili prošleháním olivového oleje, šalvějové natě, octa, lžičky soli, půl lžičky pepře a pokrájených černých oliv.

  3. Dobře promísíme a vložíme do dobře vyhřáté trouby na 20-25 minut.

  4. Na závěr promícháme s nasekanou petrželkou a případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!