Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600-800 g vepřové panenky
1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
2 lžíce hladké mouky
vývar (asi 400 ml)
hrst čerstvé nasekané petrželky
lžíce másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, dlaní rozklepneme, osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém byla naložená sušená rajčata (asi 4 lžíce) a opečeme na něm plátky masa. Z každé strany opékáme 3-4 minuty a poté maso zabalíme do alobalu a uchováme v teple, nejlépe v mírně vyhřáté troubě.

  3. Mezitím nakrájíme sušená rajčata na tenké proužky a odložíme je.

  4. Výpek z masa zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájená sušená rajčata a omáčku dobře provaříme, celkově asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar.

  5. Do hotové omáčky vrátíme maso, přidáme lžíci studeného másla, čerstvou nasekanou petrželku a prohřejeme. Omáčku dosolíme a dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!