Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky libového vepřového masa (měla jsem z kýty)
3 vajíčka
1 lžička tymiánu
1 lžička oregána
1 lžička koriandru
citronová štáva
škrob
olej
1 cibule (větší)
plátek másla
3 štipce mleté papriky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Koření: tymián, oregano a koriandr smícháme v misce, zakápneme citronovou štavou, plátky masa naklepeme, osolíme, vetřeme smíchaným kořením z obou stran pěkně do masa, obalíme v maizeně a oklepeme.

  2. Cibuli si nakrájíme na měsíčky, na pánev si dáme trošku oleje, na něm zprudka opečeme plátky masa a opečeme zprudka z obou stran pak teplotu stáhneme na nejmenší teplotu, přikryjeme poklici a na chvíli dusíme do měkka.

  3. Mezi tím si na malé pánvičce uděláme na kousku másla volská oka, ty osolíme a na žloutek dáme špetku mleté papriky.

  4. Maso vyndáme na talíř, do výpeku dáme kousek másla, jemně osmažíme cibuli, malinko zalijeme teplou vodou, osolíme a zredukujeme na tolik šťávy, kolik potřebujeme dle porcí.

  5. Na maso pak položíme vajíčko a lžící poléváme i s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!