Vepřové pečené s fenyklem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa já jsem použila palce ale můžete klidně třeba vepřový ořez nebo kostky na guláš
1,5-2 bulvy fenyklu (podle velikosti)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 menší pórek
cca 8 cherry rajčat
2 polévkové lžíce kari koření
1 smetana na vaření
100 ml bílého vína
150 ml vývaru
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z fenyklu seřízneme spodek a vršky od listů, zelené lístečky schováme na ozdobu.

  2. Nakrájíme ho na osminky tak, aby nám je košťál držel pohromadě.

  3. Pórek nakrájíme na kolečka a rajčátka na čtvrtky.

  4. Vše vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme pepřem a jednou lžící curry a promícháme.

  5. Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme.

  6. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, curry a opečeme.

  7. Česnek posekáme, přidáme k masu a podlijeme vínem.

  8. Necháme odpařit a podlijeme vývarem.

  9. Provaříme a přidáme do pekáčku k masu.

  10. Promícháme, přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C. Od doby, kdy nám začne v pekáčku bublat, pečeme 45 minut.

  11. Poté odkryjeme, vlijeme smetanu a pečeme ještě 20 minut.

  12. Dochutíme podle potřeby.

  13. Jako přílohu bych doporučila brambory, popř. rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!