Kančí marinovaná kotleta s máslovou šťávou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

700 g vykostěné kančí kotlety
Na marinádu budeme potřebovat:
300 ml citronové limonády Spanpellergino
1 lžíce oleje
1 lžíce najemno nastrouhaného kořene zázvoru
3 snítky rozmarýnu
špetku nadrcených chilli papriček
Dále budeme potřebovat:
1 cm silný plátek másla
1 lžička oleje
3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
máslo pokojové teploty
hladká mouka (utvoříme kuličku o velikosti vlašského ořechu)
sůl
(nit na utažení masa)

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme, podle potřeby zařízneme do námi požadovaného tvaru a naložíme do marinády. Necháme nejlépe přes noc v uzavřené nádobě odpočinout v lednici.

  2. Poté maso osušíme papírovou utěrkou a pro lepší držení tvaru utáhneme nití.

  3. V hrnci na rozehřátém másle s olejem do zlatavé barvy osmažíme plátky česneku a odložíme je stranou.

  4. Do výpečku po česneku vložíme maso a necháme ze všech stran zatáhnout.

  5. Podlijeme marinádou, přidáme osmažený česnek, osolíme a dusíme doměkka (v papiňáku 35 minut).

  6. Z masa odstraníme nitě a naporcujeme.

  7. Šťávu přecedíme a propasírujeme přes hustý cedník.

  8. Přivedeme k varu, přidáme máslo smíchané s moukou a slabým varem za občasného promíchání necháme 10 minut provařit.

  9. Chvíli před koncem vložíme na prohřátí naporcované maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!