Lilek s meruňkami a ořechy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký lilek
1 velká cibule
100 g sušených meruněk
hrnek zeleninového vývaru
lžička římského kmínu
2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
lžička skořice
snítka čerstvého tymiánu
olivový olej
hrst vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak ho v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a vysušíme v čisté utěrce.

  2. Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Pak k ní přihodíme lilkové kostky a pár minut je restujeme.

  3. Přidáme dobře omyté meruňky nakrájené na menší kousky a opět vše asi 2 minuty restujeme.

  4. Pak zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a asi 10 minut podusíme.

  5. Po této době poklici odklopíme, lilek osolíme, opepříme, přimícháme papriku, skořici a římský kmín, který si trochu podrtíme v hmoždíři.

  6. Před vypnutím vmícháme ještě pár lístků čerstvého tymiánu.

  7. Nahrubo nasekané ořechy nasucho opečeme na pánvi.

  8. Hotové jídlo na talíři posypeme opraženými ořechy. Můžeme podávat s rýží, kuskusem nebo bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!