Vepřové pečené na cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové kýty nebo krkovice
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- sádlo
- asi 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2-3 větší cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worcesteru
Postup Vepřové pečené na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa z obou stran osmahneme. Pekáč vymažeme sádlem a opečené plátky masa poskládáme na dno.
Maso v pekáči potřeme hořčicí. Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka a naklademe na maso. Vše pokapeme sójovou omáčkou a worcesterem. Nakonec do pekáče nalijeme asi 150 - 200 ml vody, pekáč přikryjeme alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C.
Při pečení občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, tak lehce podlijeme vodou. Pečeme tak dlouho, až je maso měkké a cibule se skoro rozpeče na hustější omáčku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a špenátem.