Vepřové pečené na cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřové kýty nebo krkovice
sůl
pepř
hladká mouka
sádlo
asi 2 lžíce plnotučné hořčice
2-3 větší cibule
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcesteru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme sádlo a plátky masa z obou stran osmahneme. Pekáč vymažeme sádlem a opečené plátky masa poskládáme na dno.

  2. Maso v pekáči potřeme hořčicí. Oloupané cibule nakrájíme na půlkolečka a naklademe na maso. Vše pokapeme sójovou omáčkou a worcesterem. Nakonec do pekáče nalijeme asi 150 - 200 ml vody, pekáč přikryjeme alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 180°C.

  3. Při pečení občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, tak lehce podlijeme vodou. Pečeme tak dlouho, až je maso měkké a cibule se skoro rozpeče na hustější omáčku. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!