Vepřové nudličky s uzeným bůčkem a zeleninou(v papiňáku)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

550 g vepřové kýty
150 g nejlépe domácího uzeného bůčku
350 ml vývaru
2 lžíce oleje
1 větší cibule
1 malá mladá cuketa
5 větších stroužků česneku
červená masitá paprika
sůl
mletý pepř
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu, uzený bůček a papriku nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cuketu a cibuli na tenké půlkolečka.

  2. Do papiňáku na trochu rozehřátého oleje dáme osmažit nakrájený bůček. Přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout.

  3. K masu přidáme cibuli, lehce osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni 15 minut.

  4. Mezitím na pánvi ve zbytku oleje necháme rozvonět plátky česneku. Poté přidáme nakrájenou cuketu a papriku a restujeme 10 minut.

  5. Hrnec ochladíme a odstraníme tlakovou poklici. Vmícháme orestovanou zeleninu, podle potřeby dochutíme solí a necháme přejít varem. Na talíři posypeme nasekanou zelenou bylinkou. Na přílohu se hodí brambory, knedlík, těstoviny i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!