Bábovka s pomerančovou kůrou a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
200 ml oleje
200 ml mléka
3 vejce
150 g moučkového cukru
1/2 prášku do pečiva
2 střední jablka
1 hrst kandované pomerančové kůry
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
špetka mletého hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme do pevného sněhu, do kterého přidáme cukr. Dále přidáme žloutky a pomalu vmícháme olej.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a mletým hřebíčkem. To vše postupně vmícháme do sněhu střídavě s mlékem.

  3. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Spolu s nakrájenou kandovanou pomerančovou kůrou přidáme nakrájená jablka do těsta.

  4. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170 stupňů přibližně 45 minut. Na konci pečení provedeme zkoušku špejlí - zda je bábovka upečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!