Vepřové nudličky s grilovanou paprikou a hlávkovým salátem

Recepty, Minutky

Suroviny

Na naložení:
500 g vepřové kýty
1 malá cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce worcesteru
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce solamylu
XDo pánve
1 lžíce lněného semínka
1 lžíce sezamového semínka
2 lžíce oleje
1/2 hlávkového salátu
80 g grilovaných čerstvých paprik v oleji
80 ml vývaru zeleninového (nebo drůbeží)
sůl
mletý pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a nakrájíme na nudličky.

  2. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, promícháme s masem a vše naložíme do připravené marinády. Dáme do lednice alespoň na 2 hodiny uležet, pokud nespěcháme necháme do druhého dne.

  3. Na rozpálené pánvi necháme půl minuty rozvonět oba druhy semínek a odložíme je stranou na pozdější použití. Postupujeme opatrně, semínka mají tendenci vyskakovat z pánvičky.

  4. Na stejnou pánev dáme rozehřát olej do kterého vyklopíme naložené nudličky masa. Nejlépe pomocí dvou vařeček maso od sebe oddělíme a cca 10 minut zprudka za stálého míchání opékáme.

  5. Poté přidáme na proužky nakrájené papriky, na proužky nakrájený salát a semínka. Podlijeme vývarem, promícháme a necháme 5 minut povařit.

  6. Šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu a podle potřeby dochutíme. Podáváme s hranolkami nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!