Závitek v nivové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa na plátky - kýta, kotleta
1 pikantní klobáska
25-30 dkg nivy
3 kostky taveného sýra (150g)
1 kelímek šlehačky
1 kelímek smetany na vaření
sůl
pepř
hořčice
olej
1 malá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 4 plátky, posolíme z obou stran, posypeme pepřem. Potřeme hořčicí z vnitřní strany.

  2. Na každý plátek dáme kousek klobásy, kousek nivy. Zabalíme a převážeme provázkem či sepneme jehlou.

  3. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, a maso z obou stran opečeme.

  4. Dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a v troubě dusíme doměkka - občas polijeme výpekem, otočíme(či na pánvi s pokličkou).

  5. Ve výpeku, ve kterém jsme opékali maso, rozpustíme nastrouhanou nivu, tavený sýr a zalijem smetanou. Pokud je omáčka příliš tekutá, zahustíme lehce solamylem či moukou.

  6. Závitky podáváme přelité omáčkou, s libovolnou přílohou. - Já zvolila šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!