Žampionovo - cuketová masová směs

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso (např. kýta...)
cuketa
čerstvé žampiony (případně konzervované)
cibule
česnek
sojová omáčka
trochu plnotučné hořčice
olej
sůl
pepř
drcený kmín
solamyl na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Cuketu na kostky, žampiony na plátky.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.

  3. Přidáme maso a zprudka opečeme. Posypeme kořením - sůl, pepř, kmín a hořčici. Podlijeme vodou a dusíme.

  4. Když je maso skoro měkké, přidáme žampiony a cuketu, krátce podusíme. Vzniklý sos zahustíme solamylem či necháme jen tak. Podáváme s rýží, těstovinami či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!