Vepřové miniřízečky se smetanovocibulovou omáčkou a pečenými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Brambory (cca 3 větší na osobu)
Vepřová kýta nakrájená na menší plátky (cca 3 kousky na osobu)
1 cibule
1 smetana na vaření (rama cremefine)
sýr parmazánového typu (třeba Grand Moravia)
sůl
čestvě drcený pepř
sušený česnek
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. V míse smícháme s cca dvěma lžícemi oleje, solí a kmínem a dáme na plec vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 160°C na horkovzduch, dokud nejsou měkké a zlatavé.

  2. Z kýty si nakrájíme mini řízečky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme sušeným česnekem. Na oleji orestujeme do barvy, maso vyjmeme a do výpeku dáme restovat cibuli nakrájenou na tenká půl kolečka.

  3. Cibulka musí být krásně zlatá a propečená. Přilijeme celou flaštičku smetany, osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme hrstičku sýra.

  4. Do zapékací misky (já mám jednoporcové, ale může se to naskládat i do pekáčku celé) naskládáme cca porci brambor, přelijeme střed omáčkou, dáme kousky masa, posypeme sýrem a dáme do trouby pod gril a necháme sýr zezlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!