Dort s mrkví, oříšky, medem a kokosem

Recepty, Dorty

Suroviny

2 a půl hrnky špaldové mouky
1 lžička skořice + půl prášku do perníku
3 vejce
1 hrnek zakysané smetany (nebo hrnek bílého jogurtu)
1 hrnek třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1 a půl hrnku nahrubo nastrouhané mrkve
1 a půl hrnku ovoce (koktejlové, okapané pokrájené ovoce)
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku oleje
2 PL medu
Krém:
1 kelímek mascarpone
130 g domácí lučiny
2 vanilkové cukry
1/2 PL kakaa
1 smetana dr. Oetkera
1 smetafix dr. Oetkera
1/2 PL šťávy z pomeranče
Na vymazání a vysypání formy:
mouka a tuk
Na ozdobu:
dortová barevná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny (mouku, skořici a prášek do perníku) smícháme.

  2. Nejdříve našleháme celá vejce s třtinovým cukrem, přidáme olej, zakysanou smetanu, med a vše vyšleháme do pěny. Opatrně přisypeme k vaječné hmotě sypkou směs a přidáváme postupně nastrouhanou mrkev, pokrájené koktejlové ovoce, kokos a oříšky. Vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané dortové formy.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut. Zkoušíme špejlí.

  4. Všechny uvedené suroviny na krém vyšleháme do jemné konzistence a dáme na chvíli do chladu. Po vychladnutí korpus jednou rozřízneme a potřeme třetinou krému.

  5. Druhou třetinou krému potřeme povrch korpusu a do další třetiny krému vmícháme kakao a nazdobíme dál cukrářským sáčkem povrch dortu - podle fantazie každého. Posypeme barevnou dortovou rýží.

  6. Dort dáme přes noc do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!