Vepřové medailonky s fenyklem a kukuřicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
1 velká bulva fenyklu
200 g mražené kukuřice / nebo 1 malá konzerva /
100 ml bíĺého vína
2 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce másla
sůl
pepř
sladká chilli omáčka - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme medailonky, mírně opepříme, zakápneme olejem a necháme tři hodiny naložené.

  2. Rozpálíme hlubší pánev a medailonky zprudka opečeme. Zmírníme oheň, maso osolíme, přidáme fenykl nakrájený na jemné proužky, kukuřici, celé stroužky česneku, podlijeme vínem a necháme vařit až se tekutina vyvaří a zelenina je měkká, ale ne rozvařená.

  3. Na konec zjemníme máslem a na talíři můžeme zakápnout chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!