Tykev s mangoldem (nebo špenátem)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g mangoldu (lze použít i špenát)
300 g nahrubo nastrouhané tykve
100 g strouhaného sýra
2 vejce
1 cibule
1 lžička bazalky
1 lžice petrželové natě
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mangold sparíme a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme.

  2. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na hrubé a dlhé rezance narezanú tekvicu a restujeme, kým sa nevyparí voda (cca 5 min). Potom zmiešame mangold s tekvicou, pridáme vajcia, strúhaný syr, bazalku a petržlenovú vňať. Ak treba dosolíme a dokoreníme.

  3. Zmes dáme do vymasteného pekáčika a v rúre dozlata upečieme. Podávame s varenými zemiakmi alebo len so zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!