Vinná klobása zapečená v cuketovém těstě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vinné klobásy
Těsto:
1 vejce
200 g zakysané smetany
3 PL oleje
menší cuketa (cca 300 g)
300 ml polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
mléko dle potřeby
sůl
pepř
tymián nebo provensálské bylinky
100 g nahrubo nastrouhané Goudy nebo jiného tvrdého sýra
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vyklepneme vejce, přidáme zakysanou smetanu, olej, nahrubo nastrouhanou cuketu a promícháme.

  2. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, sůl, pepř, bylinky a tolik mléka, aby vzniklo těsto, které bude v kusech odpadávat z vařečky.

  3. Vhodnou formu (já jsem použila skleněnou koláčovou) vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní rovnoměrně rozetřeme.

  4. Na těsto stočíme vinnou klobásu a trochu ji do něj zamáčkneme. Navrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 35-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!