Vepřové maso se špenátem a americkými bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kotleta
listový špenát (používám mražený)
brambory
česnek
smetana (31%)
sůl
4 kuličky barevného pepře
bylinkové máslo
olej

Postup přípravy receptu

  1. ŠPENÁT: Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a lehce opečeme na oleji. K česneku přidáme kuličky listového špenátu, podlijeme troškou vody, necháme povolit a chvíli dusíme. Jakmile je špenát rozmrazený a povařený přidáme dle chuti smetanu a necháme ji vyvařit. Ochutit solí a pepřem.

  2. AMERICKÉ BRAMBORY: Kartáčkem očištěné brambory asi 15 minut vaříme ve vroucí vodě. Poté je vytáhneme a nakrájíme na čtvrtinky nebo osminky. Plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme brambory a přelijeme rozpuštěným bylinkovým máslem. Pečeme asi 30 minut při 150-200°C.

  3. MASO: Maso stačí jen osolit, opepřit a opéct na trošce rozpáleného oleje.

  4. DOMÁCÍ BYLINKOVÉ MÁSLO: Kostku másla smícháme s nasekanou petrželkou, popř. i jinými bylinkami, nastrouhaným česnekem a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!