Grilovaný filet z lososa s brambůrkem a rajským

Recepty, Grilování

Suroviny

1 filet z lososa i s kůží
4 menší brambůrky ve slupce
1 rajče
Citronový pepř
drcený rozmarýn
drcený kmín
sůl – dle chuti
Citronová šťáva
Olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kůži lososa několikrát propícháme vidličkou. Z koření a trochy oleje umícháme kašičku, kterou pečlivě z obou stran vmasírujeme do lososa, pokapeme šťávou z citronu a necháme odležet alespoň hodinu.

  2. Brambory očistíme a nakrájíme na plátky, rovněž rajče asi na třetiny - obojí dle chuti osolíme, pokmínujeme či opepříme.

  3. Rozpálíme gril, potřeme mřížku olejem. Položíme tam nejprve brambory, které grilujeme na 1 straně 8 minut, pak je otočíme, grilujeme opět 8 minut. Ale nyní tam vložíme lososa kůží na gril, grilujeme po 4 minutách na obou stranách, takže končí současně s brambory. Ještě k nim vložíme plátky rajčat, grilujeme 2 minuty po každé straně a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!