Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa (krkovice)
3 cibule
2 stroužky česneku
350 g rajčat
1 červená paprika
1 červená feferonka
2,5 dcl olivového oleje
3dl pivo
1 bobkový list
sůl
kmín
oregano
posekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku a feferonku rozkrojíme a odstraníme semínka. Papriku nakrájíme na kostičky, feferonku nadrobno.

  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kousky masa osmahneme ze všech stran. Posolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, necháme zesklovatět.

  4. Přidáme nakrájená rajčata a papriku, pepř a pivo. Okořeníme bobkovým listem, kmínem a orgánem.

  5. V uzavřeném hrnci dusíme asi 1 hodinu. Nasekáme petrželku a vmícháme ji do omáčky. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!