Křupavé kuřecí nudličky v citronové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
3 lžíce světlé sojové omáčky
2 lžíce kukuřičného škrobu
špetka čerstvě mletého pepře
Těstíčko:
100 ml vody
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce hladké mouky
špetka soli
olej na smažení
Omáčka:
1 lžička oleje
1-2 stroužky česneku
1 cm čerstvého zázvoru
100 ml vody
1 lžíce kukuřičného škrobu
2-3 lžíce cukru
sůl dle chuti
100 ml čerstvé citronové šťávy
kůra z půlky citronu
k podávání např. sezam, cibulka, koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, smíchané ze sojové omáčky, škrobu a špetky pepře. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ale čím déle, tím lépe.

  2. Z vody, mouky, škrobu a špetky soli smícháme těstíčko, ve kterém obalíme marinované maso. Do hluboké pánve na rozehřátý olej postupně dáváme kousky masa, necháme lehce osmažit a vyndáváme na talíř. Když máme takto osmažené všechny nudličky, zvýšíme teplotu oleje, znovu je vkládáme do oleje a osmažíme do zlatavé barvy. Dvojím smažením dosáhneme křupavosti (jako když děláme bramborové hranolky). Hotové vyndáváme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.

  3. Ve vodě rozmícháme škrob, oloupeme česnek i zázvor. Do menší pánve nebo kastrolku dáme na lžičku oleje krátce restovat nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Zalijeme vodou se škrobem, promícháme, přidáme citronovou kůru, šťávu, cukr, dle chuti mírně osolíme a odstavíme. Osmažené kousky promícháme s omáčkou a zbylou polijeme nudličky na talíři (nezměknou, zůstanou křupavé). Podáváme s rýží, posypané nasucho opraženými sezamovými semínky (není nutné) a nasekanou jarní cibulkou, (kdo má rád, i lístky koriandru, chilli papričkou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!