Cestovní perník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 větší vejce
- 100 g moučkového cukru
- 100 g cukru krupice
- 1 lžíce vanilkového cukru (domácí)
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce rumu
- mléko dle potřeby
- hrst sekaných ořechů
- hrst sušeného ovoce
Postup Cestovní perník
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát. Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.
Těsto nalijeme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet. Dáme péci do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C. Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.