Cestovní perník

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 větší vejce
100 g moučkového cukru
100 g cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru (domácí)
200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
1 prášek do perníku
2 lžíce tekutého medu
2 lžíce rumu
mléko dle potřeby
hrst sekaných ořechů
hrst sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce utřeme se všemi cukry do husté pěny. Cukr přidáme nadvakrát. Pak do této našlehané hmoty zamícháme med, rum, mouky s práškem do perníku, podle potřeby mléko a nakonec zamícháme ořechy a sušené ovoce.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet. Dáme péci do STUDENÉ trouby a nastavíme ji na 160 °C. Zda je perník upečený, poznáme podle suché špejle, kterou do něj zapíchneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!