Vepřové maso na způsob džuveče

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g jakéhokoliv vepřového masa
4 větší cibule
100 g slaniny (nemusí být)
4 rajčata
4 čerstvé papriky
2 hrsti fazolek zelených
6 žampionú
4 střední brambory
tak asi 100 g rýže
pár lžic rajčatového protlaku (nemusí být)
4 lžíce sádla
provensálské koření
petržel
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát.

  2. V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme.

  3. Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!