Thajská polévka s kokosovým mlékem Tom Yum Goong

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l vývaru
kousek galangalu nebo zázvoru (velikosti palce)
15 dkg hlívy
krevety (alespoň 3 větší na porci)
thajské chilli papričky podle chuti
chilli pasta
2 lžíce rybí omáčky (popř. ústřicové)
4 stonky jarní cibulky
šťáva z 1 limetky
4–6 zralých menších rajčat
1 dcl kokosového mléka
rýžové nudle
citron
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do vývaru dáme zázvor, hlívu, citron,listy petržele. Vaříme. Po 10 minutách přidáme chilli papriky, jarní cibulku, chilli pastu. Vaříme a po 10 minutách přidáme oloupaná rajčata, kokosové mléko, šťávu z limetky a rybí omáčku.

  2. Nakonec přidáme krevety, nenechte je tam dlouho, protože by byly jak guma. Podává se z rýžovými nudlemi, které uvaříte dle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!