Vepřové kotlety plněné čabajkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 silné vepřové kotlety nebo řízky
- 4 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžičky plnotučné hořčice
- 1 dcl bílého vína
- 1 nožička čabajky
- 10 dkg strouhaného sýra
- 1 žloutek
- pepř
- sůl
Postup Vepřové kotlety plněné čabajkou
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme utřeným česnekem.
Okraje opatrně nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí.
Směs: Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme.
Po vychladnutí přidáme kostičky čabajky, strouhaný sýr a žloutek. Směs promícháme, opepříme a ochutíme hořčicí.
Naplněné kapsy sešijeme nebo sepneme párátky, na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečeme, pak zmírníme oheň a podlijeme zbytkem vína. Dodusíme doměkka.