Vepřové kotlety plněné čabajkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silné vepřové kotlety nebo řízky
4 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky plnotučné hořčice
1 dcl bílého vína
1 nožička čabajky
10 dkg strouhaného sýra
1 žloutek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a lehce potřeme utřeným česnekem.

  2. Okraje opatrně nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme připravenou směsí.

  3. Směs: Drobně nakrájenou cibulku zpěníme na lžíci oleje, podlijeme vínem a krátce podusíme.

  4. Po vychladnutí přidáme kostičky čabajky, strouhaný sýr a žloutek. Směs promícháme, opepříme a ochutíme hořčicí.

  5. Naplněné kapsy sešijeme nebo sepneme párátky, na rozehřátém oleji maso z obou stran zprudka opečeme, pak zmírníme oheň a podlijeme zbytkem vína. Dodusíme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!