Čočkové ragú

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g čočky
1 cibule
4 stroužky česneku
1 klobása
1 malý rajčatový protlak
1/2 cukety
2 mrkve
2 rajčata
1 jarní cibulka
2 bobkové listy
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
125 ml bílého vína
vývar
balsamikový ocet
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu.

  2. Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby.

  3. Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!