Vepřové kostky s bramborami v jemné cibulové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
4-5 brambor
2 velké cibule
lžíce sádla
lžíce másla
100 ml smetany
cca 500 ml vývaru
lžička mleté papriky
lžička hořčice
2 lžíce hladké mouky
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme do poloměkka. Poté přidáme brambory a společně dusíme do měkka. Podle potřeby lehce podléváme.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a na másle ji pozvolna opečeme do zlatavé barvy. Zasypeme moukou, opražíme a zalijeme zbylým vývarem. Povaříme 15-20 minut a rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou omáčku.

  3. Maso s bramborami necháme vydusit na tuk a přidáme omáčku, hořčici a smetanu. Společně necháme chvíli probublat a dochutíme případně solí a pepřem. Podáváme s chlebem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!