Zajíc pečený na cibuli a tymiánu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

zaječí maso (filety - pro 2 porce cca 300 g)
1,5 velké cibule
tymián
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí filety omyjeme pod studenou vodou. Z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Nakrájíme na větší kousky (já jsem měla cca 3x5 cm dlouhé).

  2. Dno zapékací misky vyložíme sádlem, na to nasypeme na proužky nakrájenou cibuli. Poklademe kousky masa, můžeme přidat sádlo ještě na maso a necháme uležet v ledničce (já jsem nechala cca 3 hodiny).

  3. Přikryté víkem dáme péct do trouby (měla jsem na 220 stupňů) a pečeme, než je maso měkké. Poté vyndáme maso ze zapékací misky a šťávu s cibulí rozmixujeme, tím vytvoříme omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme ještě chvilku prohřát. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!