Pomazánka z pečené mrkve a kešu ořechů

Recepty, Pomazánky

Suroviny

80 g kešu ořechů
200 g mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
1 - 2 lžíce pasty ze slunečnicových semínek
1 lžíce citrónové šťávy
bílý pepř
asi 20 - 25 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Kešu ořechy namočíme do studené vody alespoň na 4 hodiny, ale nejlépe přes noc.

  2. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, v zapékací misce smícháme s olejem, kořením, solí, nakrájenou cibulí a česnekem a pečeme při 180°C přibližně 30- 35 minut.

  3. Do mixéru dáme slité kešu ořechy, vychladlou upečenou mrkev, slunečnicovou pastu, citrónovou šťávu, špetku bílého pepře a rozmixujeme. Podle potřeby naředíme vodou a dosolíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!