Vepřová směs Botaniko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové panenky
200 g zelených fazolových lusků (čerstvé či mražené)
200 ml smetany ke šlehání
100 g ementálu
hrst čerstvých nasekaných bylinek (hladkolisté petrželky, pažitky a libečku)
2 stroužky česneku
1 lžička granulovaného česneku
olivový olej
čerstvě drcený černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky velikosti soust, osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a olivovým olejem.

  2. Necháme odležet a mezitím povaříme fazolové lusky na skus.

  3. Maso zprudka opečeme na suché rozpálené pánvi ze všech stran dohněda - asi 4-5 minut.

  4. Přidáme fazolové lusky, promícháme či prohodíme a zalijeme smetanou, smíchanou s jemně nastrouhaným ementálem a česnekem.

  5. Omáčku necháme zredukovat a zasypeme nasekanými bylinkami, případně dosolíme.

  6. Nejlépe chutná s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!