Svěží pudinkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
• 4 vejce
• 5 lžic cukru moučka
• 200 g hladké mouky
• 100 g polohrubé mouky
• kypřící prášek
• 100 ml oleje
• asi 250 ml vlažné vody
krém:
• 800 ml mléka
• 2 pudinkové prášky
• 3 lžíce cukru krupice
• 2x (200 g) zakysané smetany
• vanilkový cukr
• lžíce cukru moučka
• skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se nevytvořil škraloup.

  2. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouky s práškem do pečiva. Směs doředíme vodou - těsto však musí zůstat spíše husté!

  3. Ušleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  4. Na těsto vylijeme mírně vychladlý pudink a dáme péct na 180°C asi 30-40 minut.

  5. Připravíme si 2. krém: smícháme 2 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a lžící cukru moučka. Natřeme ještě na teplý koláč. Posypeme skořicovým cukrem a po vychladnutí dáme do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!