Svěží pudinkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- • 4 vejce
- • 5 lžic cukru moučka
- • 200 g hladké mouky
- • 100 g polohrubé mouky
- • kypřící prášek
- • 100 ml oleje
- • asi 250 ml vlažné vody
- krém:
- • 800 ml mléka
- • 2 pudinkové prášky
- • 3 lžíce cukru krupice
- • 2x (200 g) zakysané smetany
- • vanilkový cukr
- • lžíce cukru moučka
- • skořicový cukr
Postup Svěží pudinkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z 800 ml mléka, 2 pudinků a 3 lžic cukru si podle návodu připravíme pudink - bude hustší, protože použijeme méně mléka. Přikryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se nevytvořil škraloup.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouky s práškem do pečiva. Směs doředíme vodou - těsto však musí zůstat spíše husté!
Ušleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Na těsto vylijeme mírně vychladlý pudink a dáme péct na 180°C asi 30-40 minut.
Připravíme si 2. krém: smícháme 2 zakysané smetany s vanilkovým cukrem a lžící cukru moučka. Natřeme ještě na teplý koláč. Posypeme skořicovým cukrem a po vychladnutí dáme do lednice.