Koláč z teffové mouky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g tmavé teffové mouky (firma Adveni medical, viz poznámky)
- 200 g rýžové mouky
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
- 1 lžička mleté skořice
- 5 lžic oleje
- 400 ml vody
- (2 lžíce kakaa)
Postup Koláč z teffové mouky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto.
To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 25-30 minut. Necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme, aby se koláč zespodu nezapařil.
Můžeme také připravit tmavou variantu, kdy do těsta přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Na obrázku je jeden kousek bez kakaa a jeden s kakaem.