Koláč z teffové mouky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g tmavé teffové mouky (firma Adveni medical, viz poznámky)
200 g rýžové mouky
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru)
1 lžička mleté skořice
5 lžic oleje
400 ml vody
(2 lžíce kakaa)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto.

  2. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 25-30 minut. Necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme, aby se koláč zespodu nezapařil.

  3. Můžeme také připravit tmavou variantu, kdy do těsta přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Na obrázku je jeden kousek bez kakaa a jeden s kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!